Sporing på nettet og reklame

Disse retningslinjene ble sist oppdatert 12 mai 2016.

Informasjonskapsler er korte tekststrenger som sendes til nettleseren når du besøker et nettsted, og disse kan gjelde for enkeltøkter eller være varige. Varige informasjonskapsler varer i mer enn ett døgn for å gi en besøkende mulighet til å skreddersy brukeropplevelsen.

Tilsvarende teknologi refererer til funksjoner som utfører en tilsvarende funksjon på informasjonskapsler selv om de tekniske er forskjellige.

Pikseltagger er små blokker med kode på nettsider eller i e-postmeldinger som gjør at vi kan lese og angi informasjonskapsler. Pikseltagger brukes ofte sammen med informasjonskapsler for å bidra til driften av nettstedene våre, e-post og innhente informasjon om nettaktiviteten.

Vi og partnerne våre bruker denne teknologien på de fleste nettstedene og i mobilprogrammene for å overvåke og forstå hvordan du bruker nettstedene, e-postene, mobilprogrammene og tjenestene våre, forbedre brukeropplevelsen og tilby tilpassede funksjoner og innhold, optimalisere reklamen og markedsføringen, hjelpe tredjepartsreklameselskaper med å levere Internett-reklame og -annonser på vegne av oss.

Sporing på nettet

Hvis vi bruker tredjepartsreklameselskaper for å gi annonser på vegne av oss på Internett, bruker disse byråene teknologi for informasjonskapsler og pikseltagger på dette og andre nettsteder for å velge ut annonser som vises til deg. Dette gjør for eksempel at du slipper å se de samme annonsene gang etter gang, og at du mottar annonser som er tilpasset dine interesser. På disse områdene følger vi Digital Advertising Alliance-bransjestandardene for Canada og USA. Hvis du vil ha mer informasjon om reklamevalgene dine, kan du gå til en av koblingene nedenfor. Retningslinjene for personvern dekker ikke informasjonspraksisene til andre selskaper og organisasjoner som annonserer for tjenestene våre utenfor nettstedet vårt, og som kan bruke informasjonskapsler, pikseltagger og andre teknologier for å levere og tilby relevant reklame.

Enkelte nyere nettlesere har Ikke spor-funksjoner. På nåværende tidspunkt kan det hende nettstedene våre ikke reagerer på Ikke spor-forespørsler eller -instruksjoner fra disse nettleserne. Hvis du vil lære mer om hva du kan gjøre for at denne informasjonen ikke skal brukes av bestemte tjenesteleverandører, kan du klikke her hvis du bor i USA, klikke her hvis du bor i Canada, eller klikke her hvis du er EU-borger. (Merk: Selv om du reserverer deg mot denne praksisen, reserverer du deg ikke mot visning av annonser. Du fortsetter å motta generiske annonser.)

Påkrevde informasjonskapsler

Formål

Disse informasjonskapslene er påkrevd for å aktivere kjernefunksjonalitet på nettsted. Illustrasjoner:

  • Tilby sikker pålogging
  • Husk reservasjonen din

Funksjonelle informasjonskapsler

Formål

Ved hjelp av disse informasjonskapslene kan vi analysere nettstedsbruk slik at vi kan måle og forbedre ytelsen. Illustrasjoner:

  • Sørg for at nettstedet ser konsekvent ut
  • Hent inn statistikk om bruken av nettstedet vårt, for eksempel å finne ut hvor ofte våre besøkende kommer tilbake, og det mest populære innholdet

Navn på tredjepartsleverandør(er)

Adobe

Google Analytics

Reserveringsmekanisme

AdChoices i USA og Canada

Innstillinger for informasjonskapsler i EU

Informasjonskapsler for annonser

Formål

Disse informasjonskapslene brukes av oss eller reklameselskaper for å vise annonser som er relevante for dine interesser. Illustrasjon:

  • Vis annonser som er relevante for dine interesser

Navn på tredjepartsleverandør(er)

Se gjeldende kobling for:

Canada

Europa

USA

Reserveringsmekanisme

AdChoices i USA og Canada

Innstillinger for informasjonskapsler i EU

Informasjonskapsler for multimediespiller

Formål

Disse informasjonskapslene kalles også Flash-informasjonskapsler og brukes sammen med en video-/lydspiller. Forskjellige nettlesere kan tilby sine egne administrasjonsverktøy for fjerning av LSO-er for HTML5.

Navn på tredjepartsleverandør(er)

Adobe

Reserveringsmekanisme

Klikk her

Du har flere valgmuligheter for å styre bruken av informasjonskapsler, pikseltagger og tilsvarende teknologier på nettstedene og i e-postene våre. Du kan velge at nettleseren skal blokkere alle informasjonskapsler, eller vise når informasjonskapsler blir angitt. For e-poster kan du velge å ikke motta fremtidig kommunikasjon som gjelder markedsføring via e-post. Det er viktig å huske på at mange av tjenestene våre kanskje ikke fungerer som de skal hvis du deaktiverer informasjonskapsler. Vi kan for eksempel ikke lagre språkinnstillinger eller påloggingsinformasjon uten at vi angir informasjonskapsler.

Mobilsporing

Vi bruker følgende tilsvarende teknologier:

Påkrevd tilsvarende teknologi

Formål

Disse teknologiene er påkrevd for å aktivere kjernefunksjonalitet for programmer. Illustrasjoner:

  • Tilby sikker pålogging
  • Husk reservasjonen din
  • Lagre for volumkontroll som er av interesse for deg

Funksjonell teknologi

Formål

Ved hjelp av disse teknologiene kan vi analysere programbruk på din mobile enhet slik at vi kan måle og forbedre ytelsen. Illustrasjoner:

  • Samle inn statistikk om bruken av programmet vårt, for eksempel hvor ofte du bruker programmet, eller hendelsene som forekommer i programmet.
  • Få vite om du kan bruke bestemte handlinger i programmet, for eksempel bruke funksjonene Veihjelp eller Kontakt oss.

Navn på tredjepartsleverandør(er)

Localytics (fungerer som dataprosessor)

Reserveringsmekanisme

Se enhetsinnstillingene dine