Bruk av informasjonskapsler og lignende teknologier

Disse retningslinjene ble sist oppdatert 20 Oct 2017.

Hva er informasjonskapsler og pikseltagger?

Informasjonskapsler er korte tekststrenger som sendes til nettleseren når du besøker et nettsted. De kan være øktinformasjonskapsler eller faste informasjonskapsler. Faste informasjonskapsler varer i mer enn ett døgn, slik at besøkende kan skreddersy brukeropplevelsen.

«Tilsvarende teknologier» henviser til funksjoner som utfører en tilsvarende funksjon som informasjonskapsler, selv om de tekniske er forskjellige.

Pikseltagger er små blokker med kode på nettsider eller i e-poster som gjør det mulig å lese og opprette informasjonskapsler. Pikseltagger brukes ofte sammen med informasjonskapsler for å bidra til driften av nettstedene våre og til e-post, og til å innhente informasjon om nettaktivitet.

Hvorfor bruker vi disse teknologiene?

Vi og partnerne våre bruker disse teknologiene på de fleste nettstedene og i mobilprogrammene til å overvåke og forstå hvordan du bruker nettstedene, e-postfunksjonaliteten, mobilprogrammene og tjenestene våre, forbedre brukeropplevelsen og tilby tilpassede funksjoner og innhold, optimalisere reklamen og markedsføringen samt hjelpe tredjeparts reklameselskaper å levere Internett-reklame og -annonser på vegne av oss. Hvis vi bruker tredjepartsreklameselskaper for å gi annonser på vegne av oss på Internett, bruker disse byråene teknologi for informasjonskapsler og pikseltagger på dette og andre nettsteder for å velge ut annonser som vises til deg. Dette gjør for eksempel at du slipper å se de samme annonsene gang etter gang, og at du mottar annonser som er tilpasset dine interesser. På disse områdene følger vi Digital Advertising Alliance-bransjestandardene for Canada og USA. Hvis du vil ha mer informasjon om dine AdChoices, kan du klikke på en av koblingene nedenfor. Retningslinjene våre for personvern dekker ikke informasjonspraksisene til andre selskaper eller organisasjoner som annonserer for tjenestene våre utenfor nettstedet vårt, og som kan bruke informasjonskapsler, pikseltagger og andre teknologier til å levere og tilby relevant reklame.

Enkelte nyere nettlesere har funksjoner for å hindre sporing. På nåværende tidspunkt kan det hende nettstedene våre ikke reagerer på Do Not Track-forespørsler eller -hoder fra slike nettlesere. Hvis du vil vite mer om alternativene dine for å hindre at bestemte tjenesteleverandører bruker denne informasjonen, kan du i USA klikke her, i Canada klikke her eller i Europa klikke her. (Merk: Selv om du reserverer deg mot denne praksisen, reserverer du deg ikke mot visning av annonser. Du vil fortsatt motta generelle annonser.)

 

Type Formål Navn på tredjepartsleverandør der det er relevant Mekanismer for å reservere seg
Påkrevde informasjonskapsler Disse informasjonskapslene er påkrevd for å aktivere kjernefunksjonalitet på nettstedet.
Illustrasjoner:
 • Tilby sikker pålogging.
 • Huske reservasjonen din.
N/A N/A
Funksjonelle informasjonskapsler Ved hjelp av slike informasjonskapsler kan vi analysere nettstedsbruk, slik at vi kan måle og forbedre ytelsen.
Illustrasjoner:
 • Sørge for at nettstedet fremstår konsekvent.
 • Innhente statistikk om bruken av nettstedet vårt, for eksempel finne ut hvor ofte våre besøkende kommer tilbake, og hva som er det mest populære innholdet.
 • Adobe
 • Google Analytics
Reklamealternativer for USA og Canada

Innstillinger for informasjonskapsler i EU
Informasjonskapsler for reklame Slike informasjonskapsler brukes av oss eller reklamebyråer til å vise annonser som er relevante for interessene dine.
Illustrasjon:
 • Vise annonser som er relevante for interessene dine.
Se gjeldende kobling for:
Canada
Europa
USA
Reklamealternativer for USA og Canada

Innstillinger for informasjonskapsler i EU
Informasjonskapsler for multimediespiller Slike informasjonskapsler, som også kalles Flash-informasjonskapsler, brukes sammen med video-/lydspilleren din. Ulike nettlesere kan ha sine egne administrasjonsverktøy for fjerning av LSO-er for HTML5. Adobe Klikk her

 

Du har flere valgmuligheter når det gjelder å styre bruken av informasjonskapsler, pikseltagger og tilsvarende teknologier på nettstedene våre og i e-postene våre. Du kan velge at nettleseren skal blokkere alle informasjonskapsler, eller vise når informasjonskapsler blir angitt. Det er viktig å huske på at mange av tjenestene våre kanskje ikke fungerer som de skal hvis du deaktiverer informasjonskapsler. Vi kan for eksempel ikke lagre språkinnstillinger eller påloggingsinformasjon uten å opprette informasjonskapsler.

Mobilteknologier

Vi bruker følgende tilsvarende teknologier:

Type Formål Navn på tredjepartsleverandør der det er relevant Mekanismer for å reservere seg
Påkrevde tilsvarende teknologier Disse teknologiene er påkrevd for å aktivere kjernefunksjonalitet for programmer.

Illustrasjoner:
 • Tilby sikker pålogging.
 • Huske reservasjonen din.
 • Lagre innstilling for volumkontroll.
N/A N/A
Funksjonell teknologi Ved hjelp av disse teknologiene kan vi analysere programbruk på mobilenheten din, slik at vi kan måle og forbedre ytelsen.
Illustrasjoner:
 • Samle inn statistikk om bruken av programmet vårt, for eksempel hvor ofte du bruker programmet, eller hendelsene som forekommer i programmet.
 • Vite om du kan bruke bestemte handlinger i programmet, for eksempel funksjonen Veihjelp eller Kontakt oss.
 • Localytics (som databehandler)
Se innstillingene til enheten din