Nyttig Informasjon - Storbritannia

Avbestillingsgebyr

Du har ikke noen rett til å trekke deg fra bookingen etter EU- eller EØS-lovgivning, men du kan kansellere bookingen din når som helst og uansett grunn ved å følge instruksjonene på vår nettside. Du vil motta full refusjon av den totale summen bookingen beløper seg på dersom du kansellerer bookingen din 3 dager eller mer før det avtalte tidspunktet for henting.

  • Dersom du kansellerer bookingen din mindre enn 7 dager men minst 24 timer, før det avtalte tidspunktet for henting, før, vil du bli belastet for enten hele bestillingsprisen eller opptil et maksimum av NOK 250,- (det som er minst).
  • Dersom du kansellerer bookingen din mindre enn 24 timer før avhenting, vil du bli belastet for enten hele bestillingsprisen eller opptil et maksimum av NOK 560,- (det som er minst).

Den refusjonen vi skylder deg vil bli overført til det kreditt- eller betalingskortet du brukte da du foretok bookingen.

Enterprise forbeholder seg retten til å kansellere en booking når som helst dersom Enterprise har rimelig grunn til dette, inkludert, men ikke begrenset til: i tilfelle force majeure som påvirker kjøretøyenes tilgjengelighet, alvorlig brudd på leiekontrakten på din side, inkludert manglende betaling av eventuelle utestående beløp for leie, trakassering eller annen utilbørlig oppførsel overfor ansatte eller kunder hos Enterprise og dets datterselskaper og lisens- og franchisetaker, eller uredelige handlinger på din side. I tilfelle slik kansellering vil vi refundere bookingavgiften.

Bilen hentes ikke

For bookinger som ikke foretas på en flyplass: Kjøretøyet ditt vil bli holdt av i 2 timer etter det avtalte tidspunktet for henting. Etter dette kan vi ikke garantere at kjøretøyet vil være tilgjengelig når du ankommer.

For bookinger som foretas på en flyplass: Dersom du har oppgitt et flight-nummer sammen med bookingen din, vil kjøretøyet bli holdt av frem til flyet har landet og har blitt klarert. Dersom et forsinket fly fører til at du ankommer etter at filialen har stengt, vil en ansatt vente på at flyet har landet og har blitt klarert. Dersom forsinkelsen overskrider 1 time etter at filialen stenger, kan et gebyr for ubeleilig arbeidstid påløpe. Dersom du ikke har oppgitt et flight-nummer sammen med bookingen din, vil vi holde av bilen opp til 2 timer etter det avtalte tidspunktet for henting eller frem til filialen stenger, hvilket enn måtte inntreffe først.

Dersom du ankommer filialen 1 dag eller mer før den datoen bookingen din viser, kan det hende at vi ikke har det valgte kjøretøyet ditt tilgjengelig. Filialen vil oppfylle din booking i henhold til det valgte kjøretøyets tilgjengelighet.

Dersom du ikke henter bilen din på det avtalte tidspunktet for henting eller dersom et kjøretøy var utilgjengelig fordi du ankom sent som beskrevet over, forbeholder vi oss retten til å belaste deg med et gebyr for enten hele leieprisen eller et maksimum på NOK 50 (det som er minst). Hvis bilen ikke hentes, vil beløpet bli refundert til kredittkortet, minus gebyret som er nevnt ovenfor.

Ubenyttede leiedager

Prisen for ubenyttede leiedager vil ikke bli refundert hvis leieprisen er betalt på forhånd.

Insurances

DW – Damage Waiver

Enterprise Rent-A-Car tilbyr skadeforsikring (DW) som reduserer kostnadene i tilknytning skade på og/eller tyveri av Enterprises kjøretøy i henhold vilkårene og betingelsene i leieavtalen. Ansvaret for skade og tyveri tilsvarer kjøretøyets fulle verdi. Skadeforsikring kan være påkrevet og inkludert i tilbudet. Kunder som kan fremlegge uavhengig og godkjent forsikring som dekker skade på og tyveri av Enterprises kjøretøy kan frasi seg kjøp av DW.

Generell informasjon 

Retningslinjer for tilleggssjåfør

Det påløper en tilleggsavgift på 10 GBP for hver ekstra autorisert sjåfør, utover ektefelle eller samlivspartner.

Alderskrav

Alle sjåfører må ha fylt 25 år. Sjåfører i alderen 25 til 29 år kan leie opptil klasse F, Mini MPV og alle varebiler. Sjåfører må ha fylt 30 år for å kunne leie stor MPV, Premium-kjøretøy og 4x4.

Krav til leier

Alle sjåfører, inkludert leieren og ekstra sjåfører, må fremlegge gyldig førerkort ved leietidspunktet. Hovedleieren må også fremlegge bekreftelse på adresse samt ekstra identifikasjon med bilde, dette kan inkludere pass og kredittkort i hans eller hennes navn. Bekreftelse på adresse, som kan være en strømregning, kredittkort- eller bankutskrift, kan ikke være mer enn tre måneder gammel.
Innehavere av førerkort for flere klasser må fremlegge alle deler av førerkortet. Et internasjonalt førerkort kreves for alle som ikke har et europeisk førerkort.

Ytterligere ID eller identifikasjonskontroller kan bli forespurt hvis ansett som nødvendig. Dette kan inkludere en identitetskontroll med eksterne partnere, som kan kontrollere detaljer i databaser de har tilgang til.

Betalingsmåter

Med mindre det ikke kreves i henhold til dine kontovilkår, må leieren betale hele leiekostnaden samt et depositum på £300 ved leietidspunktet ved bruk av et kreditt- eller debetkort i leierens navn. Leieren må også betale tilleggskostnader på forskudd og depositumet på £300 skal holdes under hele leieperioden. Alle priser er oppgitt i britiske pund sterling.

Retningslinjer for bruk av debetkort

Vi godtar kun debetkortene Switch, Maestro og Delta. Denne filialen godtar ikke Electron- og Solo-kort.